Chlebová pizza s domácou Yellow Scorpion paradajkovou omáčkou
Ingredience
-
1-2 jemne nasekané Yellow Scorpion chili papričky
-
2 nasekané veľké paradajky
-
1 nasekaná malá cibuľa
-
1 ČL olivového oleja
-
1/4 šálky bieleho vína
-
1/2 šálky nasekanej bazalky
-
1 lyžičku mletého cesnaku
-
soľ podľa chuti
-
2 šálky múky
-
1/4 lyžičky jedlej sódy
-
4 lyžice rozpusteného masla
-
štipku soli
-
1/4 šálky vody + 1-2 lyžice
-
1 šálka nastrúhaného syra, použijeme Quesco Fresco
-
2 osmažené a nakrájané Jalapeno papričky
Postup přípravy
Tenká chlebová pizza s domácou Yellow Scorpion paradajkovou omáčkou
U najštiľavejších chilli papričiek sa nie je čoho báť. V tomto recepte si ukážeme ako urobiť domácu chlebovú pizzu zo štipľavou paradajkovou Yellow Scorpion omáčkou.
-
rozohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte cibuľu, olivový olej a smažte asi 5 minút
-
pridajte biele víno a nechajte ho vyparovať asi 1-2 minúty
-
pridajte paradajky, papričky, cesnak a 1/4 hrnčeka bazalky a soľ podľa chuti, premiešajte
-
varte asi 10 minút alebo kým nebudú paradajky rozvarené, znížte plameň na minimum a varte ešte ďalších 15 minút, aby vynikla chuť
-
predhrejte si rúru na 220 °C
-
do misky dajte múku, sódu bikarbónu, soľ, maslo a vodu, zmiešajte ich dohromady a vznikne vám cesto, ktoré hnietite asi 5 minút
-
rozdeľte cesto na dve časti a rozvaľkajte ho asi na polcentimetrové placky
-
na vrch pizze dajte paradajkovo-scorpionovu omáčku a na ňu dajte syr, opečené papričky a zvyšnú bazalku
-
pečte asi 10 minút, aby sa všetko pekne roztieklo
-
podávajte!
Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €