Grilovaná bravčová krkovička na grile Weber
Ingredience
-
-
bravčová krkovička
-
čerstvé mleté čierne korenie
-
soľ
-
olej
-
cesnak
-
omáčka Moruga mučíto
-
trstinový cukor
-

Postup přípravy
Bravčovú krkovičku nakupujte radšej v celku, alebo poproste svojho mäsiara o plátky široké najmenej 3 cm (pri prerastenejšiej časti mäsa nebude hroziť takému presušeniu ako u menších plátkov). Plátky krkovičky okoreníme čerstvým mletým korením a osolíme z oboch strán. Marinádu pripravíme z čerstvo namletého čierneho korenia, soli, pretlačeného cesnaku, lyžičkou oleja a polievkovou lyžicou omáčky Moruga mučíto (vhodné sú bylinky ako napr. rozmarín, tymián, estragón). Marinádu premiešame a mäso v nej vykúpeme, takto naložené mäso necháme cez noc v chladničke.
Pred samotným grilovaním krkovičky ju môžeme vybrať z chladničky, aby nebola tak studená. Jediný rozdiel, ktorý medzi mäsom podchladeným (4-6 °C) z chladničky a mäsom vytiahnutým dve hodiny pred grilovaním, je v čase tepelnej úpravy. Mäso vytiahnuté neskôr z chladničky budete grilovať o niečo dlhšie.
Gril Weber rozpálime na 200-250 °C. Rošt grilu ešte raz očistíme kefou a potrieme kusom slaniny. Marinované plátky bravčovej krkovičky vkladáme na rošt grilu rozpáleného horáka, grilujeme teda priamym grilovaním 10 - 12 minút z každej strany. Pri grilovaní nezabudnite na potieranie zvyšnou marinádou.
Ak by sa nám zdala trochu tuhšia, môžeme dogrilovať na nepriamom grilovaní ďalších 5 minút (mimo horáky s uzavretým poklopom).
Bravčovú krkovičku po ugrilovaní necháme ešte nejakú minútku odpočinúť na vopred vyhriatom tanieri. K bravčovej Krkovičke sa hodia grilované zemiaky s bylinkami alebo grilovaná zelenina.
Štipľavosť tohto pokrmu je závislá na množstve použitej omáčky Moruga mučíto a tiež na dobe, kedy ste mäso omáčkou naposledy potierali. (kapsaicín - hlavná štilavá zložka sa vysokými teplotami odparuje a tak váš pokrm pri grilovaní stráca na štipľavosti).
Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
Pozor! Sušené najštipľavejšie chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor v e-shope Chilli-Shop.sk!
Pre doostrenie gulášov, šalátov, marinád alebo k namáčaniu chipsov, tortila chipsov alebo len tak samotné, sa výborne hodí české chilli omáčky mučíto!
Máte predstavu čo dokáže najštipľavejšia paprička, keď je čerstvo odtrhnutá? Aj v Česku možno vypestovať pravé beštie ... Neveríte? Tak sa presvedčte sami :-)
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €