Grilovaná bravčová krkovička na grile
Ingredience
-
-
bravčová krkovička
-
čerstvé mleté čierne korenie
-
soľ
-
olej
-
cesnak
-
omáčka Moruga mučíto
-
trstinový cukor
-
Postup přípravy
Bravčovú krkovičku nakupujte radšej v celku, alebo poproste svojho mäsiara o plátky široké najmenej 3 cm (pri prerastenejšiej časti mäsa nebude hroziť presušeniu ako u plátkov menších). Plátky krkovičky v tomto recepte nekoreníme a ani nesolíme a to z dôvodov niekoľkých možných tepelných úprav. Prvá je marinovaná bravčová krkovička na grile a druhá je bez marinády. Soľ, čerstvé mleté čierne korenie a marináda sa pridáva v čase, keď je mäso na rošte. Tretí spôsob je solenie mäsa bezprostredne pred konzumáciou, tesne po grilovani. Vyskúšajte všetky možné spôsoby a budete sa sami diviť, ako je možné, že každý kúsok mäsa je originál.
Tento recept je druhým možným spôsobom, kedy mäso osolíme, okoreníme čerstvým mletým korením a potierame marinádou až v dobe samotného grilovania.
Gril rozpálime na 200-250 °C. Rošt grilu očistíme kefou a potrieme slaninou. Plátky bravčovej krkovičky vkladáme na rošt rozpáleného grilu, grilujeme teda na priame grilovanie 10 - 12 minút z každej strany.
Ak by sa nám krkovička zdala ľahko tuhšia, môžeme dogrilovať na nepriame grilovanie ďalších 5 minút (mimo horáky, s uzavretým poklopom - 150 - 200 °C).
Bravčovú krkovičku po grilovaní necháme ešte nejakú minútku odpočinúť na vopred vyhriatom tanieri. K bravčovej Krkovičke sa hodia grilované zemiaky s bylinkami alebo grilovaná zelenina.
Štipľavosť tohto pokrmu je závislá na množstve použitej omáčky Moruga mučíto a tiež na dobe, kedy ste omáčkou mäso naposledy potierali. (kapsaicín - hlavná štipľavá zložka sa vysokými teplotami odparuje a tak váš pokrm pri grilovaní stráca na štipľavosti).
Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €