Hamburger na grile s Jalapeno
Ingredience
-
-
kusy hrude (brisket) - tenderizované
-
dijonskej horčica
-
jalapeno papričky
-
cibuľa lahôdková
-
cesnak
-
čerstvá petržlenová vňať
-
soľ
-
čerstvo namleté čierne korenie
-
vajce
Na samotný Hamburger:
-
paradajka
-
uhorka
-
syr cheddar
-
slanina
-
paradajková salsa
-
hlávkový, ľadový šalát
-
Postup přípravy
Najprv si pripravíme zeleninovú zmes do burgerov. Na menšie kocky nakrájame jalapeno papričky, cibuľu, cesnak, 1 žĺtok, chilli omáčku, dijonskú horčicu, soľ, korenie a jemne nakrájanú petržlenovú vňať. Do zmesi pridáme mleté hovädzie mäso a zamiešame. Na rozohriatom grile vyskúšame či je burger dostatočne ochutený, stačí malý bochníček z oboch strán pár minút grilovať.
Paradajky a slaninu nakrájanú na plátky grilujeme na rozpálenom rošte. Paradajky do zmäknutia a slaninu do chrumkava. Medzitým si pripravíme samotné burgre, grilujeme ich na priame griovánie po dobu asi 3 - 4 minúty z každej strany. Po ugrilovani poukladáme každý burger plátkom syra Cheddar a necháme pri zaklopenemu poklopu rozpiecť.
Zavŕšenie celého diela: rozpolené hamburgerové hrčky z prudka ugrilujeme cca 1 minútu a kladieme vo vrstvách: zeleninový šalát, paradajka, kys. Uhorka, mäso, horčica, salsa a nakoniec plátky grilovanej slaniny, priklopíme a môžeme si roztrhnúť ústa :)
Miesto kyslej uhorky môžeme dať uhorku Hadovka.
Šťava z mäsa a paradajky by mala tiecť po rukách až po lakte, inak ste niekde urobili chybu :)
Odporúčame vyskúšať české chilli omáčky mučíto.Neobsahujú žiadny ocot, soľ a iné prísady ovlivňujúce chuť pripravovaných jedál.
Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €