Rib-eye steak na čiernom korení na grile Weber
Ingredience
-
-
Rib-eye steak (tenderizované hovädzie mäso)
-
hrubozrnná soľ
-
čerstvé mleté korenie
-
olivový olej
-
plynový gril Weber Spirit
-
Postup přípravy
Hovädzí Rib eye steak osušíme papierovou utierkou, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme hrubozrnnou soľou (soliť možno tiež aj po tepelnej úprave) a na tanierik podrvíme čierne korenie, aby sa utvorila slabá vrstvička. Rib eye steak z jednej strany vložíme na tanier s korením a zatlačíme ho so soľou do mäsa.
Plynový gril Weber Spirit rozohrejeme na 200 °C, potrieme rošt grilu kúskom slaniny a grilujeme na priame grilovanie po dobu 5-8 minút (čas tepelnej úpravy je závislá na výške a veľkosti mäsa a stupni prepečenia). Rib-eye steak by mal byť prepečený medium až medium rare. Ale samozrejme proti gustu žiaden dišputát. Rozhodne neodporúčame grilovať dlhšie, mäso sa potom stáva vysušeným.
Steak po ugrilovaní vyberieme na vopred predhriaty tanier a necháme 3-4 minútky odpočinúť, rozvoľniť šťavy po celom kuse mäsa.
Ku grilovanému Rib-eye steaku na čiernom korení na grile Weber vyniknú omáčky a dipy ako napr. okorenená smotanová omáčka, cibuľový dip atď.
Chilli-Shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €