Rib eye steak porcovanie
Ingredience
-
-
Rib eye steak z Urugayského býka, tenderizovaný (uležaný vo vákuu pri nízkych teplotách)
-
čerstvo namleté čierne korenie
-
hrubozrnná soľ
-
ostrý nôž
-
Postup přípravy
Rib eye steak z Urugaya je medzi gurmánmi považovaný za najšťavnatější kus hovädzieho na steaky a to predovšetkým vďaka tučnejším častiam a jemnému mramorovaniu, ktoré dodáva tomuto druhu mäsa svoju nezabudnuteľnú chuť.
Než začnete mäso porcovať, trochu ho orežte od prebytočného tuku. Potom osušte kuchynskou papierovou utierkou, v žiadnom prípade mäso neumývajte! Rib eye steak je kus mäsa pre gurmánov a tak sa patrí odkrojit poriadny steak, ktorý by mal byť široký minimálne 3 - 5 cm. Širšim steakom rozhodne nič nepokazíte, len Váš apetít nad grilovaným Rib-eye steakom bude o to väčší.
Porciu Rib eye steaku v surovom stave o váhe 300 - 500g je dobré potrieť olivovým olejom.
Prvý spôsob grilovania je osoliť a okoreniť mäso už pred samotným grilovaním. Hrubozrnnú soľ spoločne s čerstvo hrubo namletým korením zatlačíme ľahko rukou do mäsa.
Druhý spôsob grilovania je koreniť mäso až po grilovaní, aby zbytočne nevytekala šťava a mäso sa tak nedehydrovalo.
Vyskúšali sme už všetky spôsoby, aj dochuťovanie pri grilovaní, ale vždy sme sa zhodli, že nech Rib-eye steak robíme ako robíme, je vždy výborný a nevidíme v týchto dvoch úpravách veľký rozdiel (čo do dehydrovania mäsa). Jedinou nevýhodou dochuťovania po tepelnej úprave je, že mäso nie je vôbec dochutené vo vnútri, ako pri vtlačeni hrubozrnnej soli pred griováním.
Rib-eye steak grilujeme na priame griovanie pri teplotách okolo 200 °C a to po dobu 3 - 4 minúty z oboch strán. Samozrejme doba grilovania je závislá na mnohých faktoroch: výška mäsa, teplota nad horákom a tiež individuálne na stupni prepečenia. Rib-eye steak neodporúčame grilovať dlhšie ako do medium - prepečený alebo medium rare - stredne prepečený.
Chilli-Shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €