Rib-eye steak s Moruga Mučíto na grile Weber
Ingredience
-
-
Rib-eye steak tenderizovaný (uležaný)
-
hrubozrnná soľ
-
čerstvé mleté čierne korenie
-
olivový olej
-
Postup přípravy
Tenderizovaný Rib eye steak osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Potrieme olivovým olejom, okoreníme hrubozrnnou soľou a čerstvým mletým korením. Omáčku Moruga mučíto rozotrieme a z ľahka prstami koreninové prísady zapravíme do mäsa.
Na plynovom grile Weber Spirit grilujeme pri teplote 200 °C a to na priame grilovanie. Doba tepelnej úpravy závisí na veľkosti mäsa a stupni prepečenia. Pre medium rare odporúčame pri hrúbke mäsa 3-4 cm grilovanie po dobu 3 - 4 minút z každej strany. Hovädzie Rib-eye steak po ugrilovani preložíme na predhriaty tanier a necháme 3 - 5 minutiek oddýchnuť. Šťava koncentrovaná uprostred mäsa sa rozvoľni po celom mäse a bude šťavnatý a plný chuti celý kúsok.
Rib-eye steak s omáčkou Moruga mučíto odporúčame s grilovanými zemiakmi, jogurtovým dipom, pre zmiernenie štipľavosti.
Pokiaľ Vás steak neštípe, majte na pamäti, že kapsaicín (alkaloid spôsobujúci štipľavosť), sa pri tepelnej úprave odparuje a tým sa štipľavosť vytráca. Ak ste vyznávači extra štipľavých pokrmov, odporúčame tesne pred koncom grilovanie rib-eye steak potrieť omáčkou Moruga mučíto, zvýšite tým pal.
Chilli-Shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €