Špička orechu - BALL TIP grilovanie
Ingredience
-
-
hovädzie mäso špička orecha - BALL TIP (tenderizované)
-
hrubozrnná soľ
-
čerstvo namleté korenie
-
vpichovací teplomer
-
Postup přípravy
Tenderizovanú (Uležanú) špičku orecha, alebo inak BALLTIP, osušíme kuchynskou papierovou utierkou (neumývame pod vodou). Okrajame tučnejšie časti a odblaníme. Celý kus hovädzej špičky pomažeme olivovým olejom, osolíme hrubozrnnou soľou a čerstvo mletým korením. Korenie zapravíme z ľahka prstami do cesta.
Pynový gril Weber spirit rozohrejeme na 200 °C. Očistený rošt grilu potrieme kúskom slaniny. Vložíme mäso a grilujeme zo všetkých strán po dobu 3 - 5 minút. Po zatiahnutí hovädzieho orechu vypneme stredný horák a postranné necháme horieť pre dosiahnutie stálej teploty 180 °C. Hovädziu špičku orecha preložíme na stred rošta a grilujeme na nepriame grilovanie.
2 kg špičky orecha potrebuje k dosiahnutiu naružovelého šťavnatého stredu približne 1 a 1/2 hodín grilovania. Pokiaľ chcete dosiahnuť takto pripraveného kusu mäsa, teplota vo vnútri by mala dosiahnuť 60 °C - medium rare až medium.
Hovädzia špičkou orecha je luxusná samotná krájaná na slabé prúžky. Hodí sa však aj do rôznych zeleninových zmesí, tortill pod.
TIP: V prípade, že chcete dosiahnuť výraznejšej chuti po použitých ingrediencií, bylinky, cesnak, štipľavé omáčky, chilli korenie,odporúčame mäso deň vopred napichať ihlou.
Vyskúšajte našu novinku Čučoriedkové Lumpíto s Moruga vhodnou na doostrenie každého pokrmu. Upozorňujeme, že ide o extra štiľavý produkt!
Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť.
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €