Grilovaná morka na grile Weber
Ingredience
-
strednej morky s veľkosťou 4 - 5 kg
-
sladká paprika
-
chilli paprika
-
drvená rasca
-
soľ
-
trstinový cukor
-
voda
-
ihla na napichanie mäsa
-
vpichovaci teplomer
-
omáčka Habanero mučíto
-
čierne pivo
Postup přípravy
Všetky ingrediencie vsypeme do hrnca a necháme prejsť varom. Vychladnutú zmes napichujeme do vopred očistenej a umytej morky. Objem zmesi je okolo 1 litra. Morke pred grilovaním zviažeme nohy, aby toľko nevysychala. Nakoniec ju ešte osolíme a vložíme do vopred vyhriateho grilu.
Plynový gril Weber Spirit by mal byť rozpálený na 180 °C. Prostredný horák ponecháme vypnutý, grilovanie bude nepriame - mimo oheň, postranné horáky necháme horieť. Doba grilovania morky je závislá na jej veľkosti a teplote. S 5 kg morkou počítajte minimálne s 2 a 1/2 hodinami nepriameho grilovania.
Aby grilovaná morka získala farbu a delikátnu chuť je dobré ju občas potierať marinádou. Marinádu zhotovíme z čierneho piva, zvyšku zmesi na napichanie mäsa a pár lyžic omáčky Moruga mučíto.
Aj napriek tomu, že sa jedná o suhšiu hydinu, vďaka napichaniu nálevom je morka veľmi lahodná a šťavnatá!
Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €