Kuracie stehienka na grile Weber
Ingredience
-
0,5 kg kuracích stehien alebo štvrtiny (môžu byť aj kuracie špalíčky)
-
chilli korenie alebo obľúbenú omáčku chillli
-
zmes byliniek (bylinkovú soľ
-
soľ
-
olej
-
zemiaky na pečenie
Postup přípravy
Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme alebo necháme odkvapkať. Marinovanie vykonávame bezprostredne pred samotným grilovanim, najdlhšie však 2 hodiny. Osolené mäso pri dlhšom marinovaní púšťa šťavu a mäso sa tak stáva suchým a napoživatelným.
Umyté kuracie stehienka pokvapkáme trochou rastlinného oleja, osolíme, dochutíme obľúbeným chilli korením alebo chilli omáčkou. Môžeme pridať aj sušené, ak máme tak čerstvé, bylinky z vlastnej záhradky (tymián, oregáno, bazalka). Všetko dôkladne premiešame a necháme pri izbovej teplote aspoň pol hodiny odpočívať.
Medzitým si rozohrejeme plynový gril Weber na 150 °C a pripravíme si zemiaky na grilovanie. Umyté a očistené zemiaky rozpolíme, osolíme a pokvapkáme rastlinným olejom a poukladáme na riadne očistený kúskom slaniny pomazaný rozpálený rošt grilu (priame grilovanie). Grilované zemiaky každých 5 minút obraciame a pečieme do zmäknutia, tj. zhruba do 20 - 30 minút.
V prípade, že vlastníme gril s viac horákmi jednotlivo ovládanými, ľavú stranu grilu rozpálime na 200 ° C (maximálny plameň), naposledy očistíme rošt grilu a potrieme ho kúskom slaniny. Na rošt poukladáme marinované kuracie stehienka a grilujeme z každej strany 2-3 minúty a potom teplotu stiahneme na stredny plameň a dogrilujeme po oboch stranách po 3-5 minútach. Dohromady nám teda grilovanie kuracích stehienok zaberie 10 - 16 minút.
Podávame zo zeleninovým šalátom, dresingom a chilli omáčkou.
Chilli-Shop.sk praje dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €