Grilovanie rýb

  • Losos s pečenými zemiakmi

    Lososa umyjeme pod studenou vodou, osušíme papierovým obrúskom, osolíme bylinkovou soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme pár minút odpočinúť. Medzitým si rozpálime panvicu, pridáme olivový olej. Filety z lososa smažíme z každej strany na rozpálenej panvici alebo grile po dobu 3 - 5 minút, podľa veľkosti mäsa.

    Podávame teplé s pečenými zemiakmi a kostičkou masla. Možné doplniť zelenovými šalátmi.


    Najlepši losos je s mletým korením Chipotle (údené sušené Jalapeňo papričky), ktoré dodá rybe exkluzívnu a nezameniteľnú arómu s jemnou štipľavosťou. Tepelnú úpravu s týmto korením podčiarknete prípravou na domácom grile!

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


    Máme veľmi dobré skúsenosti s grily Weber od wgrills.cz.Nechajte si poradiť kvalitný plynový gril Weber!


    Čti více
  • Vyprážaný tuniak

    Tuniaka nakrájame na asi 3x3 cm rovnomerne veľké kocky. Na suchej panvici orestujeme sezamové semienká spoločne s koriandrom. Sušené cascabel papričky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do horúcej vody, aby nám zmäkli. Potom ich vložíme spoločne s orestovanými sezamovými semienkami, koriandrom a soľou do maždiara. V zmesi obalíme kratšie strany,strednú časť a spodnu ponecháme - jedine tak zistíme stupňe prepečenia.

    Chilli papričky Jalapeňo, ružový zázvor nakrájame a kúsky  premiešame s bylinkami. Preložíme do stredu taniera.

    Rozpálime panvicu a kúsky tuniaka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 sekúnd, do zbelených krajov. Stred vyprážaného tuniaka by sa mal zachovať v surovom stave. Tuniak by nemal byť nikdy prepečený, pretože stráca na chuti a šťavnatosti. Steak z tuniaka teda nikdy negrilujte a nevyprážajte príliš dlho. Z tuniaka sa bežne pripravuje tuniakové carpaccio alebo tuniakový tatársky biftek.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!


    Čti více
  • Vypražané rybie tyčinky

    Filety tilapia nakrájame na kolíky. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme v maždiari podrvené sezamové semienka. Osolíme a okoreníme štipľavou chilli paprikou v našom prípade kayenským korením. V cestíčku postupne obalíme kolíky z tilapie a vkladáme na rozpálený kastról s olejom. Rybie tyčinky smažíme ponorené po dobu 2 - 3 minút. Vyprážané kolíčky nakoniec vkladáme na rozpálenú panvicu so sezamovým olejom pre zvýraznenie chuti a smažíme ich asi ďalšie 3 minúty.

    Vypražané rybie tyčinky z tilapie kladieme na rozpálený tanier spoločne s mištičkou sójovej omáčky, kde kúsky rybích tyčiniek máčame.

    Konzumujeme horúce a s chuťou.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!


    Čti více
  • Vypražaný losos

    Podkovy z lososa okoreníme bylinkovou soľou a na rozpálenej panvici smažíme 4 - 5 minút z každej strany. Dĺžka vyprážania je priamo závisla na šťavnatosti lososa, preto je niekedy lepšie stiahnuť ho skôr, než sa dočkáme suchej a drobivej hmoty. V prípade, že je stred lososa surový, môžeme ho vložiť na minútku alebo dve do uzavretého rozpáleného grilu, kde ho dorobíme.

    Losos sa hodí s grilovanými zemiakmi, zeleninovými šalátmi, s grilovanou bagetkou pomazanou máslom, ale výborný je aj samotný.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!


    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek