Vyprážaný tuniak
Ingredience
-
-
chladený tuniak
-
sušené cascabel chilli papričky
-
jalapeňo chilli papričky
-
ružový zázvor
-
sezamové semienká
-
sušený koriander
-
soľ
-
olej na vyprážanie
-
voda
-
vetvičku byliniek na ozdobenie
-
Postup přípravy
Tuniaka nakrájame na asi 3x3 cm rovnomerne veľké kocky. Na suchej panvici orestujeme sezamové semienká spoločne s koriandrom. Sušené cascabel papričky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do horúcej vody, aby nám zmäkli. Potom ich vložíme spoločne s orestovanými sezamovými semienkami, koriandrom a soľou do maždiara. V zmesi obalíme kratšie strany,strednú časť a spodnu ponecháme - jedine tak zistíme stupňe prepečenia.
Chilli papričky Jalapeňo, ružový zázvor nakrájame a kúsky premiešame s bylinkami. Preložíme do stredu taniera.
Rozpálime panvicu a kúsky tuniaka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 sekúnd, do zbelených krajov. Stred vyprážaného tuniaka by sa mal zachovať v surovom stave. Tuniak by nemal byť nikdy prepečený, pretože stráca na chuti a šťavnatosti. Steak z tuniaka teda nikdy negrilujte a nevyprážajte príliš dlho. Z tuniaka sa bežne pripravuje tuniakové carpaccio alebo tuniakový tatársky biftek.
Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €