Ak používame čerstvo varené fazuľky, namočíme si ich deň vopred, aby boli rýchlejšie uvarené.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, pridáme (podľa chuti) štipľavú papriku, olej a trochu solamylu. Necháme odležať najlepšie cez noc. Druhý deň na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso sprudka opečieme a po dopečení mäso odstavíme. Na zvyšnom tuku na panvici orestujeme najskôr pokrájanú kapustu, mrkvu, keď zelenina ľahko zmäkne pridáme paradajky, papriku, cibuľu, pór, cesnak a necháme dusiť, podlievame vodou. Keď je zelenina takmer mäkká, pridáme paradajkovú šťavu alebo pretlak, 2 lyžice kečupu, varenú fazuľu, sterilizovanú kukuricu. Okoreníme, osolíme podľa chuti a pridáme korenie. Ľahko prevaríme. Zmes by mala byť hustejšia, aby nám nevytekala z tortily.
Recept na domáce tortily
Suroviny na prípravu domácich tortíl:
-
125 ml vlažnej vody
-
50g masti
-
1 lyžička soli
-
2 hrnčeky hladkej múky
Ďalší recept:
-
8 lyžíc vlažnej vody
-
1,5 lyžičky soli
-
4 lyžice oleja
-
275g hladkej múky
Postup prípravy domácich tortíl:
Cesto nemusí kysnúť, preto po zamiešani cesto vyberieme a vyvaľkáme tenké tortily. Pečieme nasucho, rýchlo po oboch stranách na panvici. Potom ich buď ihneď plníme, alebo ich zabalíme do nepriedušného obalu, aby nám netvrdla.