Recept na Chilli Con Carne

Ingredience

  • 600 g mletého predného hovädzieho mäsa 450g konzervovaných paradajok, chilli korenie podľa chuti, odporúčame Habanero mleté korenie

  • 2 lyžice oleja

  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku

  • 1 čerstvú červenú papriku

  • 1 lyžičku sladkej papriky

  • 2 stredné cibule

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 lyžičku sušeneho majoránu (oregana)

  • 1 plechovku fazule v slanom náleve

  • 1/2 lyžičky rímskej rasce (alebo klasickej)

  • 1 malú plechovku kukurice

  • pálito omáčku podľa chuti

  • soľ a korenie na dochutenie

Postup přípravy

Chilli ConCarne  patrí medzi najznámejšie Mexické jedlo ktorého základom sú fazuľky, paradajky a samozrejme hovädzie mäso. Chilli con carne nie je nijako zvlášť náročné na prípravu a aj menej skúsený kuchtík sa môže tešiť na veľmi lahodnú a pikantnú pochúťku.

V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Keď je cibuľa sklovita, zhrnieme ju ku kraju hrnca a uprostred opražíme dohneda mleté mäso, hrudky neustále rozdrobujte. Potom pridáme zvyšok zeleniny a ľahko osmažíme, potom pridáme mleté chilli, pálito omáčku a paradajkový pretlak, oregano a rímsky kmín nakoniec zmes osolíme. Všetko zľahka premiešame. Následne pridáme kukuricu a paradajky, podľa zvyku a konzistencie môžeme priliať aj šálku vody. Pokrm dusíme pod pokrievkou na miernom ohni minimálne hodinu. Ku koncu dusenia zlejeme nálev z fazule, umyjeme ju v sítku pod tečúcou vodou a pridáme ju k mäsu. Najlepšie je namočiť fazuľu deň vopred a uvariť si ju čerstvú. Nakoniec Chilli Con Carne okoreníme čerstvo mletým korením.

 

Chilli con carne môžeme podávať s pečivom, tortillou, nachos alebo ryžou.

Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

 

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek