Štrúdľa plnená mäsovou zmesou s chilli papričkami

Ingredience

  • lístkové cesto

  • olej

  • vajcia

  • voda

Ingrediencie na mäsovú zmes

  • 500 g kuracieho (bravčového mäsa)

  • 2 väčšie cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 3 paradajky (alebo pretlaku)

  • pór

  • syr (niva, eidam)

  • bazalka

  • soľ

  • chilli papričky

mleté chilli korenie

Postup přípravy

 

Mäso nakrájame na drobné kúsky, okoreníme soľou a chilli koreníma necháme chvíľu odležať. Cibuľu spoločne s ostatnou zeleninou nakrájame na menšie kúsky, pór, chilli papričky, cesnak, paradajky. Na oleji sprudka opečieme mäso a pridáme cibuľu, krátko restujeme. Ďalej pridáme paradajky (pre rýchlejšiu tepelnú úpravu odporúčame paradajky rozmixovať), pór, cesnak, chilli papričky varíme do vyvarení väčšiny tekutiny aby nám vznikla hustá zmes. Nakoniec dochutíme soľou, bazalkou a mletým chilli korením, krátko povaríme.

 

Postup prípravy mäsovej štrúdle:

 

Cesto rozvaľkáme na veľký plát a poukladáme vychladnutou zmesou, posypeme syrom (niva, eidam). Nakoniec potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi pol hodiny až povrch zozlatne.


TIP na záver: Zmes môžeme rôzne kombinovať a pridávať ďalšie suroviny podľa ľubovôle, napr. Kukuricu, hrášok, fazuľky a pod. Kuracia štrúdľa chutí výborna teplá, ale aj za studena.


Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


Odporúčame novinkový produkt pre odolných!

 Čučoriedkové Lumpíto s morugou

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek