Tortilla s hovädzím mäsom na grile Weber
Ingredience
-
paradajky
-
papriky
-
cibuľa
-
avokádo
-
paradajková salsa
-
jalapeňo chilli papričky
-
tortilly
-
kyslá smotana
-
cesnak
-
soľ
-
šťava z citróna
Postup přípravy
Recept na tortillu s hovädzím mäsom je pomerne náročný a vyžaduje dostatok času na prípravu, avšak výsledný produkt stojí za to ochutnať!
Celé čerstvé papriky vložíme na rozpálený rošt grilu a zo všetkých strán grilujeme než sa šupka nezačne zvrckávať. Následne ich zabalíme do kuchynského papieroveho obrúska a necháme zapariť, šupka po vychladnutí pôjde ľahko lúpať. Medzitým si nakrájame paradajky a cibuľu spoločne s Jalapeno chilli papričkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a zamiešame. Olúpané avokádo a papriku nakrájame na kocky. Mäso napr. z hovädzej špičky orecha nakrájame na tenké rezance a ohrejeme na nepriame grilovanie v uzavretom grile a to spoločne s tortilla plackou. Kyslú smotanu ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom.
Na teplú tortilla placku kladieme najskôr grilovanú papriku, zeleninový šalát, avokádo, kyslú smotanu, paradajkovú salsu a nakoniec mäso. Zabalíme buď do kornútku alebo s pomocou alobalu a jeme s chuťou. Výborná je aj tortilla s pridaním pár kvapiek omáčky Moruga mučíto, pre menších vyznávačov extrému môžete použiť Habanero mučíto.
Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €