Omáčky chilli aj.

  • Paradajková chilli omáčka z Dorset Naga a NagaBon

    Paradajky vložíme do hrnca a sparíme vriacou vodou, aby sme ich mohli olúpať. Potom ich pokrájané dusíme v hrnci tak dlho, kým nie sú rozvarené (kontrolujeme aby sa nám nevyvarila všetka šťava, podlievame vodou) Na urýchlenie doby varu nám pomôže tyčový mixér, ktorým paradajky rozmixujeme do hustého pyré. Potom začneme pomaly pridávať ostatné ingrediencie ako je cukor a soľ - dochutíme podľa vlastnej ľubovôle (niekto má rád sladšie, niekto viac slané). Nezabudneme kvapnúť trochu citrónovej, alebo limetovej šťavy.

    Úplne nakoniec pridáme chilli papričky a celú zmes znovu rozmixujeme a krátko povaríme. Ešte raz dochutíme - to už však nebude taká zábava, pretože Vám v tejto chvíli zhoria ústa.


    Máte rádi nezameniteľnú chuť ostrých chinense chilli papričiek? Práve pre vás - vyznavačov netradičných chutí doplnených o netradičnú a dlho trvajúcu štipľavosť pripravujeme z najštipľavejšej chilli papričky Trinidad Scorpion Moruga prémiovou omáčku Moruga Mučíto.

    Vrelo doporučujeme vyzkúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Recept na domácu Habanero omáčku

    Všetky ingrediencie vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme do hladkej pasty. Preložíme do kastróla a varíme po dobu 5 minút. Ešte za tepla plníme do pohárov a uzavrieme.

    Habanero omáčka sa hodí na marinovanie kuracieho, bravčového mäsa a hovädzieho mäsa. Ale aj ako príloha najmä ku kuraciemu mäsu. Tepelne opracované mäso stačí nakrájať na rezance a namáčať v domácej Habanero omáčke a prikusovať k tomu opečené biele pečivo.

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Recept na Salsa omáčku Salsa Roja (Salsa Dip)

    Recept na Salsa omáčku, Salsa Roja (Salsa Dip)

    Čo je to salsa? Je to celosvetovo známy druh pálivej omáčky s kúskami zeleniny, ktorý je pôvodom z Juhozápadnej kuchyne, Mexika. U nás ju poznáme ako dip, do ktorého namáčame tortilla chipsy (nachos - kukuričné mexické lupienky). Alebo ju používame ako omáčku na špegety (podobná bolonského špagetám).

    Náš recept na Salsa roja (paradajkovú) omáčku

    Paradajky nakrájame na kúsky (ak nám vadí šupka, najprv ich sparíme a ošúpeme), vložíme do kastróla a dusíme 20 minút. Medzitým si nakrájame na drobno sladkú papriku, cibuľu, Jalapeno papričky.

    Po rozvarení paradajok nasleduje rozmixovanie paradajok do pyré. Pridanie na drobno nakrájanej zeleniny. V prípade, že používame sterilované chilli papričky, vložíme ich do kastróla neskôr, inak by sa nám spoločne s cibuľu a sladkou paprikou rozvarili. Za občasného miešania varíme do zmäknutia (asi 15 - 20 minút). Potom dochutíme trstinovým cukrom, soľou, jablčným octom a prip. čiernym korením.


    Salsa roja omáčku ešte za tepla plníme do pohárikov a uzavrieme viečkom. V chlade nám vydrží aj niekoľko mesiacov.

    Aké sú druhy salsa omáčok

    Salsa roja, "červená omáčka": Používa sa v Mexiku a Juhozápadnej kuchyni. Zvyčajne je vyrobená z varených paradajok, chilli papriky, cibule, cesnaku, a čerstvého koriandra.

    Salsa Crude "surová omáčka", tiež známa ako pico de gallo ( "zobák kohúta"), picada salsa ( "sekaná omáčka"), mexicana salsa ( "Mexická omáčka"), alebo fresca salsa ( "čerstvá omáčka"), "bandera salsa "(" omáčka vlajky ", narážka na Mexickú vlajku): vyrobená zo surových paradajok, džúsu, citrónu, chilli papriky, cibule, listov koriandra.

    Salsa verde, "zelená omáčka": Mexický druh je vyrábaný z tomatillos (zelené paradajky). Omáčky robené z tomatillos sú zvyčajne varené. Taliansky druh je s bylinkami.

    Salsa taquera, "Taco omáčka": Vyrobený z tomatillos a Morita chilli papričkami (Morita - sú údené zrelé červené Jalapeno papričkym, podobné chipotle. S tým rozdielom, že Moritos sa údi krátko a ponechávajú si tak svoju mierne ovocnú chuť a bohatú vôňu.

    Salsa Rancher, "farmárska omáčka": vyrobená z paradajok, rôznych druhov papriky a korenia.

    Salsa brava, "divoká omáčka": mierne korenená omáčka, často ochutená chilli paprikou.

    Guacamole, omáčka kde hlavnú prísada je avokádo.

    Mole, (krtko [ 'mo.le]): Mexická omáčka zhotovená z chilli papriky spoločne s korením, horkou čokoládou, mandľami, a ďalšími prísadami.

    Mango Salsa, korenisto-sladká omáčka vyrábaná z manga a používaná ako omáčka dip pre nachos. Často sa tiež používa ako ozdoba ku grilovanému kurčaťu alebo pečenému rybiemu.

    Ananásová salsa, korenená a sladká omáčka z ananásu, ktoré sa používajú ako alternatíva k mango salsa.

    Chipotle salsa, zadymená, pikantná omáčka z údenej chili papričky jalapenos, s paradajkami, cesnakom a korením.

    Habanero salsa, veľmi štipľavá salsa, kde štipľavosť pochádza z Habanero papričky, takže je oveľa štipľavejšia než tradičné salsy.


    Vrelo odporúčame vyzkúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!



    Čti více
  • Paradajková salsa na pizzu

    Paradajková salsa na domácu Pizzu na grile Weber je neodmysliteľnou súčasťou každej pizze.

    Vyzreté paradajky nakrájame na kocky a privedieme k varu. Po 5 minútach varu ich rozmixujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, jalapeno papričku a cesnak. Všetko dobre premiešame a varíme ďalších 5 minút. Nakoniec pridáme podľa chuti dokoreníme, soľou, korením, oregánom, bazalkou.

    Vychladnutou zmesou potierame pizza placky. V chladničke nám vydrží aj niekoľko dní.

    Čti více
  • Cibulový DIP k hovězímu masu

    Vodu so všetkými ingredienciami necháme prejsť varom a potom pridáme na hurbo nakrájanú cibuľu a dusíme cca 1 hodinu do odparenia väčšiny tekutiny. Takto pripravenú cibuľovú omáčku môžeme dochutiť cukrom, soľou alebo octom.

    Cibuľový DIP sa podáva najlepšie s hovädzím mäsom.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Horčicový DIP k mäsu

    Horčičné semienko z prudka opražíme na rozpálenej panvici. Potom pridáme všetky ingrediencie a zamiešame. Horčicový DIP je hotový! Pre lepšiu chuť necháme v chladničke vychladiť. DIP možno použiť k hovädziemu aj bravčovému mäsu.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Korenená omáčka ku steakom

    Korenená omáčka ku steakom je pomerne jednoduchá na prípravu. Na rozpustenom masle orestujeme guličky zeleného korenia. Zalejeme smotanou a privedieme k varu. Varíme do požadovanej konzistencie. Korenená omáčka by mala byť hustejšia. Nakoniec dochutíme soľou a príp. drveným / čerstvo mletým čiernym korením.

    Korenenú omáčku môžeme odporučiť najmä k hovädzím steakom, ale môžete ju použiť aj k bravčovému.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť! Máte radi extra štipľavé pochutiny? Potom ste tu správne, ráčte vyberať, sme e-shop zameraný na najštipľavejšie chilli.




    V našej širokej ponuke chilli korení si vyberiete z tých najštipľavejších druhov! Ktoré to sú? S štipľavosťou 2 009 231 SHU Trinidad Scorpion Moruga alebo tiež Carolina Reaper s štipľavosťou 1 569 300 SHU. Veľmi populárne sú Bhut Jolokia aelbo Bhut Jolokia údená, ktoré atakujíú1 milion jednotiek štipľavosti.

    Chilli korenie Habanero je klasika, ktorá nesmie chýbať v žiadnej gurmánskej kuchyni. Ak potrebujete poradiť s výberom chilli korenia, chilli omáčiek, radi Vám odpovieme na info@seminka-chilli.cz.

    Prevádzkujete reštauráciu a zháňate kvalitné, naozaj štipľavé korenie alebo sušené chilli papričky? Ozvite sa nám na 776 283 726 alebo obchod@seminka-chilli.cz pre velkoobchodnú ponuku. 


    Chilli dobroty z našej ponuky sú veľmi zaujímavým darčekom! V ponuke máme mnoho darčekových košov, darčekových krabičiek alebo samotných produktov, ktoré môžete darovať. Sútredíme sa na najštipľavejšie a zároveň skvelo chutiaci sortiment. Tu môžete vyberať z štipľavých darčekov.

    Dárkový koš chilli 

    Čti více
  • Bylinkové máslo

    Stuhnuté maslo rozhnietime vidličkou, pridáme soľ, čerstvo namleté čierne korenie a čerstvo nasekané bylinky. Všetko dôkladne premiešame a vyklopíme na alobal, kde z masla vytvoríme valček. Bylinkové maslo môžeme pri rýchlej spotrebe uchovávať v chladničke, alebo pre dlhodobejšej spotrebe vložiť do mrazničky. Vydrží niekoľko týždňov, avšak majte na pamäti, že vždy je najlepšie čerstvé z čerstvo nazbieraných bylín.

    Bylinkové maslo má široké uplatnenie a hodí sa ako na hovädzie steaky, bravčové steaky tak aj na kuracie mäso. Pre labužníkov odporúčame kurča na pivnej plechovke s plátkami bylinkového masla na koži kuriatka, naozajstná dobrota!

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Recept na Buffalo omáčku

    V kastróle rozohrejeme bylinkové maslo a na ňom usmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Orestovanú cibuľku zalejeme drvenými paradajkami, pridáme kajenské korenie, trstinový cukor, sušený cesnak, omáčku Moruga mučíto podľa chuti. Zvaríme do požadovanej konzistencie. Omáčka Buffalo by mala byť hustejšia.

    Buffalo omáčka sa hodí najviac ku kuracím stripsom, smaženému kuraciemu v cestíčku.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Malinová omáčka

    Maliny varíme do zmäknutia vo vývare spoločne s červeným vínom. Po rozvarení pridáme smotanu, trstinový cukor, chilli korenie kajenské korenie, soľ a mleté čierne korenie. Za stáleho miešania prehrejeme pár minút a je hotovo.

    Malinová omáčka sa výborne splinie s hovädzím mäsom.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Ríbezľová omáčka

    Ríbezle vložíme do kastróla s vodou a vínom, pridáme trstinový cukor, kajenské korenie, pokvapkáme citrónom šťavou a varíme do zmäknutia. Nakoniec zalejeme smotanou, dochutíme soľou a korením a necháme prevariť.

    Hotová ríbezľová omáčka najlepšie chutí k hovädziemu mäsu.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Omáčka z lekváru

    Cibuľu nakrájame na kocky a spoločne s maslom necháme v kastróliku speniť. Pridáme trstinový cukor a skaramelizujeme. Pridáme lekvár, zalejeme červeným vínom, zredukujeme vodou a krátko prevaríme. Nakoniec zalejeme smotanou a prevaríme. Dochutíme soľou a korením.

    Lekvárová smotanová omáčka sa výborne hodí s grilovaným hovädzím mäsom.

    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Chilliovica

    Plody papričiek rozkrojíme a vyberieme semienka. Snažíme sa o zachovanie čo najväčšieho objemu dužiny, ktorá je extra štipľavá. Takto pripravené časti papričiek zbavené semienok ešte nadrobno pokrájame a vložíme do pripravenej fľaše. Nakoniec do fľaše vlejeme etanol. Čím vyššia koncentrácia alkoholu bude, tým rýchlejšie dôjde k uvoľneniu pálivých zložiek. Takto vytvorenú zmes nechajte macerovať na teplom mieste po dobu minimálne dvoch mesiacov. Pri spracovávaní papričiek používajte rukavice!

    Okrem vnútorného použitia, kde je na mieste oparnost, možno chilliovicu použiť aj ako tinktúru pri botesti chrbta a svalov. Do postihnutého miesta stačí vmasírovať. Behom chvíľky sa dostaví hrejivý pocit. Pomôže tiež pri silnej nádche, kedy sa aplikuje vo forme spreja. Síce to nebude sprvu prijemné, ale od nádchy pomôže;-)

    Macerát umiestnite mimo dosahu detí a zvedavcov, pretože výsledná "chilliovica" bude mať extrémnu štipľavosť!


     

     
     
     
     
    886/5000
     
    Plody papričiek rozkrojíme a vyberieme semienka. Snažíme sa o zachovanie čonajväčšieho objemu dužiny, ktorá je extra pálivá. Takto pripravené časti papričiekzbavené semienok ešte nadrobno pokrájame a vložíme do pripravenej fľaše. Nakoniec do fľaše vlejeme etanol. Čím vyššia koncentrácia alkoholu bude, tým rýchlejšie dôjde kuvoľneniu pálivých zložiek. Takto vytvorenú zmes nechajte macerovať na teplommieste po dobu minimálne dvoch mesiacov. Pri spracovávaní papričiek používajterukavice!

    Okrem vnútorného použitia, kde je na mieste oparnost, možno chilliovici použiť aj akotinktúru pri botesti chrbta a svalov. Do postihnutého miesta stačí vmasírovať. Behomchvíľky sa dostaví hrejivý pocit. Pomôže tiež pri silnej nádche, kedy sa aplikuje voforme spreja. Síce to nebude sprvu prijemné, ale od nádchy pomôže;-)

    Macerát umiestnite mimo dosahu detí a zvedavcov, pretože výsledná "chilliovice" budemať extrémne pálivosť!
    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek