Chilliovica
Ingredience
- konzumný ethylalkohol (ethanol) 80%
- 10 plodov capsicum chinense (Jolokie, Habanera, 7 poty)
- 0,7 l flašku s uzáverom
- (nitrilové rukavice)
Postup přípravy
Plody papričiek rozkrojíme a vyberieme semienka. Snažíme sa o zachovanie čo najväčšieho objemu dužiny, ktorá je extra štipľavá. Takto pripravené časti papričiek zbavené semienok ešte nadrobno pokrájame a vložíme do pripravenej fľaše. Nakoniec do fľaše vlejeme etanol. Čím vyššia koncentrácia alkoholu bude, tým rýchlejšie dôjde k uvoľneniu pálivých zložiek. Takto vytvorenú zmes nechajte macerovať na teplom mieste po dobu minimálne dvoch mesiacov. Pri spracovávaní papričiek používajte rukavice!
Okrem vnútorného použitia, kde je na mieste oparnost, možno chilliovicu použiť aj ako tinktúru pri botesti chrbta a svalov. Do postihnutého miesta stačí vmasírovať. Behom chvíľky sa dostaví hrejivý pocit. Pomôže tiež pri silnej nádche, kedy sa aplikuje vo forme spreja. Síce to nebude sprvu prijemné, ale od nádchy pomôže;-)
Macerát umiestnite mimo dosahu detí a zvedavcov, pretože výsledná "chilliovica" bude mať extrémnu štipľavosť!
Okrem vnútorného použitia, kde je na mieste oparnost, možno chilliovici použiť aj akotinktúru pri botesti chrbta a svalov. Do postihnutého miesta stačí vmasírovať. Behomchvíľky sa dostaví hrejivý pocit. Pomôže tiež pri silnej nádche, kedy sa aplikuje voforme spreja. Síce to nebude sprvu prijemné, ale od nádchy pomôže;-)
Macerát umiestnite mimo dosahu detí a zvedavcov, pretože výsledná "chilliovice" budemať extrémne pálivosť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €