Recept na domácu Habanero omáčku

Ingredience

  • 12 čerstvých papričiek Habanero (Habanero red, Habanero yellow, Habanero chocolate)
  • 1 mango
  • 1 šálku plnotučnej horčice
  • 1/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1/4 hrnčeka bieleho vinného octu
  • 1 lyžica mletého chilli (nemusíte dávat, pokiaľ máte dost čerstvých)
  • 1 lyžica kari
  • 1 lyžica mletej razce
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup přípravy

Všetky ingrediencie vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme do hladkej pasty. Preložíme do kastróla a varíme po dobu 5 minút. Ešte za tepla plníme do pohárov a uzavrieme.

Habanero omáčka sa hodí na marinovanie kuracieho, bravčového mäsa a hovädzieho mäsa. Ale aj ako príloha najmä ku kuraciemu mäsu. Tepelne opracované mäso stačí nakrájať na rezance a namáčať v domácej Habanero omáčke a prikusovať k tomu opečené biele pečivo.

Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek