Čokoládové valčeky s Bhut Jolokia korením
Čokoládové valčeky s Bhut Jolokia korením
Recept na jemne delikátne až štipľavé cukrovinky, ktoré nesmíie chýbať na žiadnom gurmánskom Vianočnom stolku.
Použité suroviny:
-
1 menšia polievková lyžica chilli korenia Bhut Jolokia(podľa chuti, môžeme pridať i viac)
-
200 g hladkej múky
-
80 g cukor múčky
-
3 - 4 lyžice kakaa
-
100 g masla
-
1 lyžice kyslej smotany (alebo natierkového masla)
-
1 vajce
-
štipku soli
Poleva:
- horká čokoláda
- bílá čokoláda
Postup přípravy:
Z múky, cukru, kakaa, masla, vajca, kyslej smotany, soli a chilli korenia vypracujeme cesto. Potom z neho vytvoríme valčeky hrubé 1,5 - 2 cm a 8 cm dlhé. Vyskladáme na plech s papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme zhruba 10 - 15 minút. Vychladnuté valčeky z oboch strán máčame v čokoláde.
Jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý :)
Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €