Ako vyberať chilli produkty?
Poďme si ukázať, ako využiť aktuálnu akciu poštovné zadarmo naplno. Náš e-shop obsahuje veľa kategórií a produktov, v ktorých sa pri prvej návšteve môžete strácať.
Jednotlivé rady sa budú týkať najčastejších dôvodov, ktoré vedú ku kúpe chilli produktov alebo pestovaniu chilli papričiek. Tými začneme.
Pre pestovateľov chilli papričiek
Medzi najčastejšie produkty pri pestovaní čohokoľvek patria hnojivá a prípravky pre elimináciu škodcov a chorôb. V našej ponuke nájdete špeciálne hnojivo Chilli Focus určené priamo pre papričky. Teraz je dostupné v objemoch 100ml a 1l.
Ďalším prípravkom, ktorý možno odporučiť je Harmónia vápnik. Ten sa používa z preventívnych účelov. Paprika všeobecne veľmi málo získava vápnik a horčík korene z pôdy a preto sa dodáva formou postreku cez list. Základnými prvkami v Harmónii vápnik sú vápnik, dusík a horčík, ďalšími sú potom mikroprvky, nemenej dôležité pre optimálny vývoj rastliny a plodov.
Medzi prípravkami ovplyvňujúcimi príjem živín u rostlín sa dá zaradiť tiež Symbivit rajče a paprika. Ide o český produkt, ktorý funguje na báze symbiotického vzťahu huby a koreňového systému rastliny. V praxi to znamená, že daná huba žije na koreňoch papriky, zaisťuje efektívnejší príjem vlahy a živín. S týmto javom sa stretávate v lese pri zbere húb, kde v nadzemnej časti zbierate plodnice húb a to čomu sa laicky hovorí podhubie je priamo menovaná huba žijúca v symbióze koreňového systému určitého stromu. Viac o Mykoríze na tejto stránke.
Vrásky mnohých pestovateľom papričiek robia vošky a na ďalšom mieste sú slimáci. Vošky možno v začiatku alebo pri malej invázii vyriešiť pomocou tabakového výluhu, u väčšieho zasiahnutia alebo mnohých zasiahnutých rastlín je nutné konať rýchlo. Populácia vošiek rastie geometrickým radom, takže veľa času na záchranu rastliny nie je. Pre tieto prípady je možné použiť prípravok Mospilan. Veľmi často majú v invázii vošiek "prsty" mravce. Ak je tomu tak aj vo vašom prípade, je nutné eliminovať aj ich výskyt. Inak nebudete s likvidáciou vošiek úspešní, mravce si na ošetrené rastliny počas chvíle nasťahujú vošky nové. Osvedčeným prípravkom proti mravcom je Maxforce LN
Veľmi sa teraz riešia rôzne biologické prípravky na báze olejov a ďalších zložiek. Ich účinnosť je diskutabilná a takto ošetrené rastliny sú pokryté lepkavým filmom, ktorý úspešne funguje ako lapač prachu a ďalších nečistôt.
Na slimáky existuje nespočetné množstvo zaručených rád. Od tých drastických so soľou, ktoré rozhodne neodporúčame, cez nefungujúce ako napr. nadrtené škrupiny, piliny, krieda ap. možno odporučiť ich zber a následné servírovanie domácim zvieratám (nám sa osvedčilo). Ak nemáte čas behať po nociach s baterkou a zbierať slimáky ručne, vyskúšajte netoxický prípravok Ferramol. Po jeho požití prestáva mať slimák potrebu žrať, stiahne sa do zeme a už ho pri paprike neuvidíte. Výhodou tohto riešenia je absencia mŕtvych tiel slimákov, ktoré priťahujú ďalšie hladné jedince.
Na nasledujúcu pestovateľskú sezónu
Semienka papričiek si svoju klíčivosť udržia po mnoho rokov. Ak teda nechcete čakať na nové odrody, ktoré budú v ponuke koncom roka, možno vyberať z aktuálnej ponuky. Kompletný výpis je na stránce druhy papričiek.
Na prípravu mäsa na grile a iných štipľavých dobrôt
Pri pohľade späť, do roku 2012 je tým najzaujímavejším momentom začatie výroby chilli omáčiek Mučíto. Postupne sa ponuka rozšírila do šiestich omáčok. Ich základnou charakteristikou je použitie čerstvých papričiek, ktoré si pestujeme. Absencia octu, soli, ktoré vyložene ničia výslednú chuť a podľa nášho názoru toto do omáčky, ktorá nemá ovplyvniť chuť pokrmu jednoducho nepatrí. Ocot a soľ sú do istej miery konzervanty a tak by sa s nimi malo zaobchádzať. Dominantou omáčok Mučíto je teda chuť, nečakajte nepožívateľné substancie, extrakty nevyrábame :-) Najštipľavejšiou omáčkou v ponuke je Moruga Mučíto, následuje Jolokia Mučíto a Habanero extra pálivá. Najlacnejšia omáčka Pálíto má síce na etikete uvedené, že je jemná, ale vyskúšajte sami!
Priostriť si steak na medium možno tiež korením. To v našej ponuke patrí medzi najštipľavejšie, ktoré existuje. Ak chcete konkrétne názvy, tak sú to Trinidad Scorpion Moruga korenia, Carolina Reaper korenie a tiež Trinidad Scorpion Butch T korenie. Dalšie druhy, ktoré neodmyslitelne patria ku špičke sú Jolokia a Habanero. Kompletný sortiment nájdete na stránke chilli korenie.
Medzi mierne štipľavé, aromatické a veľmi zaujímavé patria indickému koreniu Garam Masala, sladká údená paprika, Kayenské korenie.
Exkluzívne darčeky
Zohnať taký darček, ktorý stojí naozaj za to, je čím ďalej ťažšie. Nemusí ísť nutne o Vianoce, zaujímavý darček, ktorý má zmysel a poteší po celý rok. Práve takéto darčeky máme v ponuke! Jedná sa predovšetkým o darčekové koše. Tie sú zamerané buď na najštipľavejší sortiment (darčekový kôš najštipľavejších chilli), darčekový kôš najštipľavejších korení) alebo na zoznámenie se s našim sortimentom (darčekový kôš ochutnávkový) a (darčekový kôš štipľavý mlsoun).
Kompletný darčekový sortiment nájdete na stránke chilli darčeky
Štipľavé sladkosti
Kombinácia sladkého a štipľavého je na prvý pohľad nečakaná, exotická. O to viac prekvapí pri prvom ochutnaní. Naše štipľavé sladkosti patria bez preháňania k tomu najlepšiemu čo sa týka chuti a vstupných surovín. Neuspokojíme sa len tak s niečím. Preto sú štipľavé čokolády vyrábané pôvodným spôsobom z kakaových bôbov, kedy výrobca používa konkrétnu odrodu bôbov s konkrétnym miestom pestovania, percentuálne zastúpenie kakaovej hmoty sa rieši pomocou sušenej cukrovej trstinovej šťavy. Tieto čokolády nemajú nič spoločné s tým čo vás naučil konzumovať potravinársky priemysel, kde sa pôvodná pravá čokoláda už nevyskytuje.
Ochutnajte pravú českú ručne vyrábanú čokoládu s chilli. Dostupné sú tri varianty - Moruga tmavá 80%, Habanero tmavá 63% a Biela čokoláda s hruškou. Vymenované sú od najštipľavejšej.
Ponuku doplňuje horká čokoláda s chilli Habanero. Prášok rozmiešajte v horúcom mlieku a vychutnávajte skutočnú čokoládu a intenzívnu papričku Habanero.
Cukríky môžu byť mliečne, veterné, superkyslé alebo superštipľavé. Práve takéto sú Cucáky s Morugou. Skúsenosť s týmito tvrdými najštipľavejšími cukríkmi je taká, že otužilí jedinci Cucák dajú bez problémov, tí menej zdatní končia po niekoľkých sekundách. Ak chcete ochutnať ručne vyrábaný medový cukrík, ktorý v štipľavosti nemá konkurenciu, máte možnosť. Cucák s Morugou patrí k typu sortimentu, kde si možno užiť slušnú dávku zábavy. Ostatne prečítajte si hodnotenia od prvých konzumentov (po kliknutí na fotografiu) :-)
Niečo nielen k pivu
Sušené hovädzie je skutočná delikatesa. V spojení s veľmi štipľavým korením sa jedná o pomerne intenzívny zážitok. Sušenie mäsa je prastará technika konzervácie. Tento spôsob konkrétne pochádza z Afriky, kam bol importovaní holanskými nájazdníkmi. Vyskúšajte Zulu Biltong Moruga, Masala alebo Habanero. Líšia sa miere štpľavosti podľa názvu použitého korenia.
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €