Nakladané Jalapeno chilli papričky
Nakladané chilli papričky
Mnohí z Vás určite uvítajú recept na to akým spôsobom spracovávať pracne vypestované chilli papričky. Najlepší spôsob je rozhodne nám všetkým známe sterilizovanie a konzervovanie. Pri správnom pomere ingrediencií a tepelnej úprave (konzerváciou) zistíte, že zaváranie je ten najlepší spôsob ako si v pohodlí domova s priateľmi v zimných časoch vychutnať vlastné plody zo svojej záhradky, záhrady či parapetu :-)
Suroviny na odvar na nakladanie chilli papriček Jalapeno:
-
voda 2,1 litra
-
ocot 0,5 litra
-
200 - 250 g cukru (trstinového alebo repkového)
-
80 g soli
-
2 ks bobkových listov
-
5 ks klinčekov
-
5 ks celého čierneho korenia
-
5 ks nového korenia
Všetky suroviny dáme do hrnca a necháme prejsť varom.
Ďalšie spracovanie:
Jalapeno papričky nakrájame na kolieska a vložíme do umytej fľaše. Môžeme pridať podľa chuti aj pár koliesok mrkvy, chrenu, cibule či cesnaku.
Pre konzervovanie existuje mnoho spôsobov. Odporúčame vyskúšať rôzne časy tepelnej úpravy pre zachovanie dokonalej chrumkavosti a čerstvosti zavaraných plodov paprík. Každý má rád trochu inú konzistenciu, ale vedzte, že úplne najlepší spôsob tepelnej úpravy je zaliať Jalapeno papričky horúcim nálevom a obrátiť hore dnom. Po pár dňoch je možné konzumovať. V pivnici, ak ich nezjiete skôr, vydržia aj niekoľko rokov.
Odporúčania pre prípravu pokrmu: Chuťovka na jednohubky, chlebíčky, do zeleninových šalátov, príloha na pizzu, obložené chleby, len tak s chuťou :)
Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!
Nechce se vám čakať na vlastnú úrodu? Vyskúšajte nakladané chilli papričky v olivovom oleji.
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €