Hamburger na grile Weber
Hamburger na grile, poriadne šťavnatý si môžete dopriať aj Vy, prípravu hamburgeru na grile zvládne naozaj každý!
Recept na pravé domáce burgerové žemle ktoré sa Vám pri príprave hamburgerov môžu hodiť, nájdete pod týmto odkazom: Recept na Americké domáce hamburgerové žemle
Použité ingeridence:
-
700 g mletého mäsa (karé, stehno, sviečková)
-
4 plátky syra (najlepšie Cheddar)
-
4 burgerové žemle
-
hrubá soľ a čierne mleté korenie
-
4 plátky bylinkového masla
Na oblohu použijeme:
-
4 listy ľadovej šalátu (hlávkového, rukoly)
-
4 plátky surovej alebo grilovanej cibule
-
paradajky plátky
-
domácu omáčku salsa roja (miesto kečupu)
-
majonéza
Tajomstvom dobrého hamburgera je použitie kvalitného kusu mäsa. V našom prípade sme použili hovädzie a bravčové karé. Správny hamburger by mal obsahovať aspoň 20% tuku, aby bol šťavnatý!
Navlhčite si ruky rozdeľte mäso na 4 diely. Z každého dielu utvorte jeden bochník do ktorého vtlačte plátok bylinkového mäsa a potom ho zabaľte, nezabudnite osoliť hrubou soľou a okoreniť. Pripravte gril na priame grilovanie (vysokú teplotu okolo 200 - 250 °C). Rošt na grile Weber nezabudnite po dosiahnutí potrebných teploty ešte prejsť kefou a riadne naolejovať. Hamburgery rozložte na rozpálený rošt a grilujte z každej strany po dobu 6 - 8 minút (čas grilovania a stupeň prepečenia je závislé na danom grile, teplote a predovšetkým použitého druhu a výške mäsa), aby boli stredne prepečené. Teplota vo vnútri hamburgru by mala byť pri strednom prepečeni najmenej 71 °C, aby sme zabránili prípadným problémom so salmonelou.
Hamburgerové žemle rozkrojte, potrite rozpusteným bylinkovým maslom a pečte ich na grile po dobu 1 až 1 a pol minúty.
Paradajky pokrájane na plátky môžete spoločne s cibuľou tiež ugrilovať. Na grile Weber možno zeleninu opekať na priamom grilovani počas 8 minút. Nezabudnite zeleninu ľahko okoreniť a osoliť, aby dostala výraznejšiu chuť!
Na dolnú polovicu placky dajte list šalátu, naň plátok cibule a plátok paradajky. Navrch hamburgeru položteroztavený syr a dochuťe omáčkou salsa roja a majanézou, prikryte hornou polovicou placky a môžete servírovať.
Doporučujeme vyskúšať aj naše ďalšie recepty s mäsom a chilli
- Hamburgery na grile Weber
- Štipľavé kuracie kúsky - CHILLI HOT STRIPS
- Štipľavé kuracie krídélka - CHILLI HOT WINGS
- Recept na plnené tortily mexickou zmesou
- Kuracie stehienka na mede s chill
- Recept na kura Vindaloo
- Recept na domáci Hamburger a domáce bulky
- Štrúdl plnené mäsovou zmesou s chilli papričkami
- Recept na domáce Lasagne
- Recept na Chilli Con Carne
- Rocoto (Ricoto) Rolleno
- Recept nakladané pikantné utopence
- Recept bravčová sekaná pečeň z bravčového mäsa s chilli
- Krevetová polievka s Naga Viper papričkami
- Morčací hamburger plnený smotanovým syrem a Habanero Chocolate papričkami
Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!
Zháňate inšpiráciu pred nadchádzajúcou grilovacou sezónou? Nechajte si poradiť a vyberte si kvalitný elektrický gril, ktorý Vás určite nesklame.
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €