Recept na domáci Hamburger a domáce žemle
Použité ingrediencie na hamburgery:
70 dkg hovädzie zadné (malo by byť aj kúsok prerastenejšieho hovädzieho mäsa - hovädzie predné 30 dkg) (Môžete namiesto hovädzieho predného dať aj bravčové mäso, záleží na vkuse)
-
Soľ
-
Korenie
-
Olej na vyprážanie
-
Uhorka
-
Paradajka
-
Ľadový, hlávkový šalát
-
Plátok syra (cheddar)
-
Majonéza
Postup prípravy hamburgera:
Mäso nakrájame na väčšie kúsky a pomelieme (iba raz, aby v hovädzom mäse zostali kúsky a v hamburgeri sme mali čo hrýzť). Na 1 kg umletého hovädzieho mäsa odporúčam max. 1 a 1/2 lyžičky soli, aby sme si vychutnali chuť hovädzieho mäsa. Dokoreníme ľahko korením.
Okorenenú zmes na hamburgery riadne premiešame. Pomocou vody vypracujeme placky o hrúbke 1,5 - 2 cm, uprostred vytvoríme malinký jamku, pretože sa stred vytiahne a mohol by nám namiesto hamburgeru vzniknúť karbonátok.
Takto zhotovené hamburgery dajte na rozpálený gril s trochou oleja a smažte najprv z prudka po oboch stranách (aby sa zatiahli), potom na menšom plameni s častejším obracaním smažte po oboch stranách zhruba 5 minút. Dĺžka tepelnej úpravy záleží na veľkosti hamburgeru a smažiacej teplote či plochy na pečenie.
Hovädzie mäso spotrebujte do 3 hodín po jeho zomleti. Pokiaľ ho uchovávate v chladničke, nezabudnite ho aspoň pol hodiny pred tepelnou úpravou vytiahnuť.
Americké domáce žemle na Hamburgery
Použité ingrediencie:
-
500 g polohrubej múky,
-
3 lyžičky sušeného droždia
-
240 ml vlažného mlieka
-
2 vajcia
-
6 lyžíc masla
-
3 lyžice cukru
-
1 lyžička soli
-
sezamové, ľanové semienko na posypanie hrčiek + mlieko na potretie
Postup prípravy:
Kto vlastní domácu pekáreň, nastaví ju na porgram "cesto" a z ingrediencii vypracuje hladké vláčne cesto. Potom ho rozdelíme na 6 kusov a vypracujeme z neho bochníky (placky) vysoké 1-2 cm. Naskladáme ich na plech s papierom na pečenie a necháme kysnúť na teplom mieste 1/2 hodiny. Potom potrieme mliekom a posypeme sezamovým, alebo ľanovým semienkom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 8-15 minút (až budú zvrchu zlatisté, sú upečené).
Žemle na Hamburger je najlepšie podávať čerstvé a hneď ako vychladnú.
Chcete si habmáče trochu priostriť? Skúste našu pravú českú chilli omáčku Moruga mučíto z najštipľavejších chilli papričiek na svete :-)
Doporučujeme vyzkoušet i naše další recepty s masem a chilli
- Hamburgery na grilu Weber
- Pálivé kuřecí kousky - CHILLI HOT STRIPS
- Pálivá kuřecí křidélka - CHILLI HOT WINGS
- Recept na plněné tortily mexickou směsí
- Kuřecí stehýnka na medu s chill
- Recept na kuře Vindaloo
- Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
- Štrůdl plněný masovou směsí s chilli papričkama
- Recept na domácí Lasagne
- Recept na Chilli Con Carne
- Rocoto (Ricoto) Rolleno
- Recept nakládaní pikantní utopenci
- Recept vepřová sekaná pečeně z vepřového masa s chilli
- Krevetová polévka s Naga Viper papričkami
- Krutí hamburger plněný smetanovým sýrem a Habanero Chocolate papričkami
Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €